Saturday, 6 August 2011

Kisah Sebenar Adolf Hitler


sumber:  http://aminnaizar.blogspot.com/


Assalamualaikum kepada semua pembaca sekalian,selamat sejahtera kepada anda,
Semoga sentiasa berbahagia dalam rahmatNya.

Pada kali ini,aku nak share post yang aku terjumpe mase mencari artikel di Internet.
Artikel ini menyingkap kisah sebenar seorang tokoh yang selama ini dianggap KEJAM dan dipandang serong oleh seluruh masyarakat dunia.

Tokoh ini bernama "Adolf Hitler"

Jom bace..., 


Penghormatanku kepada lelaki agung, Adolf Hitler, semoga ada sepertinya di zaman ini...



Aku berbual dengan seorang ahli keluarga yang sedang menamatkan tesis PhD beliau dan aku amat terperanjat apabila beliau nyatakan tesis beliau berkaitan Adolf Hitler, pemimpin Nazi. Maka aku katakan "Takkan dah habis semua tokoh Islam di dunia ini sampai kamu memilih si bodoh ini dijadikan tajuk?"

Beliau ketawa lalu bertanya apa yang aku ketahui tentang Hitler.Aku lalu menjawab bahawa Hitler seorang pembunuh yang membunuh secara berleluasa dan meletakkan German mengatasi segala-galanya...lalu dia bertanya dari mana sumber aku. Aku menjawab sumberku dari TV pastinya.Lalu dia berkata : " Baiklah, pihak British telah melakukan lebih dahsyat dari itu...pihak Jepun semasa zaman Emperor mereka juga sama...tapi kenapa dunia hanya menghukum Hitler dan meletakkan kesalahan malahan memburukkan nama Nazi seolah-olah Nazi masih wujud hari ini sedangkan mereka melupakan kesalahan pihak British kepada Scotland, pihak Jepun kepada dunia dan pihak Afrika Selatan kepada kaum kulit hitam mereka?"Aku lantas meminta jawapan dari beliau. Beliau menyambung : "Ada dua sebab -1. Prinsip Hitler berkaitan Yahudi, Zionisme dan penubuhan negara Israel. Hitler telah melancarkan Holocaust untuk menghapuskan Yahudi kerana beranggapan Yahudi akan menjahanamkan dunia pada suatu hari nanti.2. Prinsip Hitler berkaitan Islam. Hitler telah belajar sejarah kerajaan terdahulu dan umat yang lampau, dan beliau telah menyatakan bahawa ada tiga tamadun yang terkuat, iaitu Parsi, Rome dan Arab. Ketiga-tiga tamadun ini telah menguasai dunia satu ketika dulu dan Parsi serta Rome telah mengembangkan tamadun mereka hingga hari ini, manakala Arab pula lebih kepada persengketaan sesama mereka sahaja. Beliau melihat ini sebagai satu masalah kerana Arab akan merosakkan Tamadun Islam yang beliau telah lihat begitu hebat satu ketika dulu.Atas rasa kagum beliau pada Tamadun Islam, beliau telah mencetak risalah berkaitan Islam dan diedarkan kepada tentera Nazi semasa perang, walaupun kepada tentera yang bukan Islam.





Beliau juga telah memberi peluang kepada tentera German yang beragama Islam untuk menunaikan solat ketika masuk waktu di mana jua...bahkan tentera German pernah bersolat di dataran Berlin dan Hitler ketika itu mennggu sehingga mereka tamat solat jemaah untuk menyampaikan ucapan beliau...








Hitler juga sering bertemu dengan para Ulamak dan meminta pendapat mereka serta belajar dari mereka tentang agama dan kisah para sahabat dalam mentadbir...



Hitler bersama Syeikh Amin Al-Husainiy


Beliau juga meminta para Sheikh untuk mendampingi tentera beliau bagi mendoakan mereka yang bukan Islam dan memberi semangat kepada yang beragama Islam untuk membunuh Yahudi...



Seorang tentera Nazi melekatkan gambar Mufti Al-Quds



Semua maklumat ini ialah hasil kajian sejarah yang dilakukan oleh saudara aku untuk tesis PhD beliau dan beliau meminta aku tidak menokok tambah apa-apa supaya tidak menyusahkan beliau untuk membentangkannya nanti. Beliau tidak mahu aku campurkan bahan dari internet kerana aku bukan pakar bidang sejarah. Tetapi gambar-gambar yang ada di sini sudah lama tersebar dan semua orang boleh melihatnya di internet.

Aku juga sedaya upaya mencari maklumat tambahan di internet dan berjumpa beberapa perkara :1: Pengaruh Al-Quran di dalam ucapan Hitler.Ketika tentera Nazi tiba di Moscow, Hitler berhajat menyampaikan ucapan. Dia memerintahkan penasihat-penasihatnya untuk mencari kata-kata pembukaan yang hebat tak kira dari kitab agama, kata-kata ahli falsafah ataupun dari bait syair. Seorang sasterawan Iraq yang bermastautin di German mencadangkan ayat Al-Quran :(اقتربت الساعة وانشق القمر) bermaksud : Telah hampir Hari Kiamat dan bulan akan terbelah...Hitler berasa kagum dengan ayat ini dan menggunakannya sebagai kalam pembukaan dan isi kandungan ucapan beliau. Memang para ahli tafsir menghuraikan bahawa ayat tersebut bermaksud kehebatan, kekuatan dan memberi maksud yang mendalam.Perkara ini dinyatakan oleh Hitler di dalam buku beliau Mein Kampf yang ditulis di dalam penjara bahawa banyak aspek tindakan beliau berdasarkan ayat Al-Quran, khususnya yang berkaitan tindakan beliau ke atas Yahudi...2. Hitler bersumpah dengan nama Allah yang Maha BesarHitler telah memasukkan sumpah dengan nama Allah yang Maha Besar di dalam ikrar ketua tenteranya yang akan tamat belajar di akademi tentera German." Aku bersumpah dengan nama Allah (Tuhan) yang Maha Besar dan ini ialah sumpah suci ku,bahawa aku akan mentaati semua perintah ketua tentera German dan pemimpinnya Adolf Hitler, pemimpin bersenjata tertinggi, bahawa aku akan sentiasa bersedia untuk berkorban dengan nyawaku pada bila-bila waktu demi pemimpin ku"3. Hitler telah enggan meminum beer (arak) pada ketika beliau gementar semasa keadaan German yang agak goyah dan bermasalah. Ketika itu para doktor mencadangkan beliau minum beer sebagai ubat dan beliau enggan, sambil mangatakan " Bagaimana anda ingin suruh seseorang itu minum arak untuk tujuan perubatan sedangkan beliau tidak pernah seumur hidupnya menyentuh arak?"Ya, Hitler tidak pernah menjamah arak sepanjang hayat beliau...minuman kebiasaan beliau ialah teh menggunakan uncang khas...Bukanlah tujuan penulisan ini untuk membela apa yang dilakukan oleh Hitler, tetapi ianya bertujuan untuk menyingkap apa yang disembunyikan oleh pihak Barat. Semoga kita semua beroleh manfaat.


---------------------------------------------------------------------------------------
Ape pendapat korang tentang nie?

Petikan Akhbar Beberape Tahun Lalu
Fikirkan:Pembinaan Negare Haram Israel?
               Penindasan Rakyat Palestin?
               Peperangan?

36 comments:

  1. baru ku tahu yg hitler 2 xdelaa jht mane pon.....
    tp..timbul 1 persoalan...hitler 2 da masok islam ke x ek??

    ReplyDelete
  2. Hati hitler ni lembut sebenarnya ya..

    ReplyDelete
  3. mmg hitler tu baik. .btul jgk persoalan tu, hitler da msuk islam ke ? utk ape dy bnuh yahudi ? utk ape dy bkrje sme ngn org islam ketika itu ? klu btul dy thu yahudi akn memusnahkan dunia, mengapa tdk di hapus kn semua nye ?

    ReplyDelete
  4. B'tambah2 la aq respect kat Hitler ni....

    ReplyDelete
  5. knape x bunuh semua je...xpayah kenal2 la yahudi ni,

    ReplyDelete
  6. sebab tue dia cakap..."supaya kamu cari jawapan"..kalo dia tak tinggalkan sikit, sampai kiamatlah kita duk hina perbuatan dia...sampai ke sudahlah kita tak kenal yahudi dan mana tau, kita akan bela diorang pulak...wallahualam..

    ReplyDelete
  7. bukan semua yahudi tuh jahat..so genocide yg dia pernah buat dulu tuh still x berperikemanusiaan...yes dia baik orgnya, tpi tak mnghalalkan genocide...

    ReplyDelete
  8. sy dh lme tau.. sb tue sy pernah bidas sebuah blog yg cter psl keburukkan hitler n tuduh die mcm2.. n this is the proof rait??.. wallahua'lam~

    ReplyDelete
  9. cik Nurfarhana..awak byk sgt tgk arrival ni..huhu berdasarkan kitab suci al quran yahudi tetap makhluk plg angkuh..renung2knla..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alquran bercakap tentang separuh yahudi dan separuh kristian,bukan semua lah..Buktinye,orang lelaki islam,boleh berkahwin dengan bukan islam..Golongan yang Alquran ceritakan adalah golongan yahudi&kristian yang bersahabat rapat,sebab dah berzaman yahudi&kristian sentiasa berperang..Alquran suruh berjaga2 dengan golongn yahudi&Kristian yang bersahabat rapat,mereka ini lah yang menguasai Al-Quds sekarang..

      Delete
  10. Setiap manusia ada sedikit kelembutan jiwa dan hati diri mereka..^_^

    ReplyDelete
  11. gua pernah terbaca pasal hitler ni. tapi bukan pasal hitler and yahudi. but pasal hitler and his mom. gua pun tak ingat. kalau boleh, google lah. share dengan readers.

    ReplyDelete
  12. hr ni br aku tau..post yg best

    ReplyDelete
  13. best, mmg setuju dengan apa yg ditulis.. kebanyakkan kita 'dijamu' dengan perkara-perkara yang hanya patut diketahui daripada perkara2 yang benar... Ayat dlm gambar surat khabar tu mmg pernah diucapkan oleh beliau.. tetapi ada satu perkara lain yg berlaku selepas beliau mati dan nazi kalah... Yahudi dapat sebidang tanah utk dijadikan penempatan yg mana di luluskan oleh PBB dengan sokongan US da UK.. dan ianya berkembang spt sekarang... hmm, kebetulan or mmg dirancang? wallahualam..

    ReplyDelete
  14. ye ke ni? selama ni aku/saya kenal hitler sebagai org yg kejam..so, Nazi ni kiranya......
    tpi, kalau ikutkan cerita yang aku/saya dengar, Nazi ni jahat...

    tetapi,televisyen biasanya menipu...

    ReplyDelete
  15. Hitler itu seorang yg kejam. Dia bukan sahaja membunuh yahudi tapi dia telah membunuh semua yg bukan aryan. Muslim juga akan jadi alatnya jika dia telah berjaya mengembangkan Reich. Jgnlah kalian memujanya kerana dia mmg kejam sekejam rejim polpot di kemboja. Manusia diexploitasikan agar mencapai cita2nya. Sbb utama hitler baik dengan islam sbb musuhnya sama yakni british & yahudi dan dia perlukan tentera utk menjaga kepentingan german di afrika dan timur tengah.Hitler juga berbaik dgn jepun sbb dia perlukan bahan mentah kerana jepun menguasai selat melaka. Hitler juga mengunakan agama kristian sbg alat dengan mengugut pope utk menghalalkan matlamatnya agar umat kristian yg taat akan merasakan tindakannya betul. Semua ini utk mencapai matlamatnya- negara aryan yg berdaulat lg agung dan membentuk kesinambungan empayar german.

    ReplyDelete
  16. nice info..
    baru tahu di sebalik kekejaman hitler..
    sy ade share link u dkt fb..

    ReplyDelete
  17. baik info nie..ada ilmu tersirat yg terkandung di dalamnye...n sy minta info nie utk d share.tQ.

    ReplyDelete
  18. u guys are stupid and idiot, this is a bullshit... have fun with this stupidity

    ReplyDelete
  19. nak tahu kenapa hitler bunuh semua yahudi? kerana Adolf Hitler adalah FIRAUN dan orang2 yahudi dahulu adalah hamba2 kepada orang firaun ini...
    hitler pernah sebut jika biarkan orang2 yahudi ini hidup..mereka akan dpt kuasai dunia suatu hari nanti kerana mereka ini amat bijak...dan siapakah yang membina pyramid firaun di zaman dahulu?Hamba2 firaun yg membinanya iaitu org yahudi

    ReplyDelete
  20. yg anta msg negative ni aku abaikn je..btw, nk share kt fb aku la post ni..aku btul2 respect ngn nazi..

    ReplyDelete
  21. salam..
    gud info..
    em bole x bg contact saudara yg wat tesis 2..
    sem ni sy ad wat research mgt..
    rsnye informasi yg ad sgt2 brguna..
    tima kasih..

    ReplyDelete
  22. dr dulu lagi mase study dulu da tau dah yang org2 suka memburuk2 kan Hitler sbb termakan hasutan propaganda jewish...sape yg ade tgk cite ana frank..bullshit movie...kunun2 jahat sgt la gitler tp jewish bagus giler..blah la..skrg giliran gaddafi...sume kutuk2 beliau tanpa tau ape kebaikan disebaliknya..

    ReplyDelete
  23. Post yg Cool , cantik gambar tgh bersolat

    ReplyDelete
  24. tlglah sedar diri.. htler mmg bunuh yahudi.. tp yahudi yg alim dlm msykat dorg... tahu napa? sebab hitler sebahagian dr free mansion... motif dia bunuh.. sebab xnak ulama yahudi halang rancangannya... wallahualam

    ReplyDelete
  25. aku rasa minah ni byk sgt tgk cerita hollywood ni: http://prntscr.com/9aq22

    ReplyDelete
  26. hitler tinggalkan sebahagian kaum yahudi supaya generasi kelak tahu macam mana perangai yahudi....

    ReplyDelete
  27. "Zapplerepair pengerjaan di tempat. Zapplerepair memberikan jasa service onsite home servis pengerjaan di tempat khusus untuk kota Jakarta, Bandung dan Surabaya dengan menaikan level servis ditambah free konsultasi untuk solusi di bidang data security, Networking dan performa yang cocok untuk kebutuhan anda dan sengat terjangkau di kantong" anda (http://onsite.znotebookrepair.com)
    “Zapplerepair Apple dan Smarphone specialist
    telp: 087788855868
    website: http://indonesia.zapplerepair.com/

    ReplyDelete

lain-lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...